Intro

Bankhantering för slots

Sedlar och mynt

Bankrullen i spelautomater på nätet är den totala budgeten som är tillgänglig för spelaren för att utöva alla sina insatser. Det handlar inte om det belopp som tilldelas för att satsa en dag, eller en vecka eller en månad, det är summan du kommer att investera och att om du förlorar det måste du börja om, tänka om strategin eller helt enkelt sluta spela.

Vad är en bankrulle?

Bankrullen är det totala beloppet som spelaren kan spela för att satsa. Det kan öka eller minska beroende på de resultat som ges och just det är ett kriterium att ta hänsyn till när man genomför en strategi eller bankrullehantering. Denna term bankrulle används också i liknande aktiviteter som poker.

Hur hanterar jag bankrullen i vadslagning?

Det finns flera strategier, men nästan alla pekar i samma riktning. Det är bekvämt att ha belopp på spel att i händelse av att satsningarna misslyckas är det ovärderligt för bankrullen, till exempel med en total budget på 2000 kronor att inte spela satsningar på mer än 30 kronor. Denna regel bör upprätthållas speciellt vid förluster, eftersom många oerfarna spelare gör misstaget att satsa lika eller ännu större belopp när de förlorar med tanken att ”återställa” vad de förlorade i föregående satsning. Dessa åtgärder leder ofta till konkurs.

Vad är Kelly-kriteriet?

Kelly-kriteriet är en ekvation som används som en bankrullestrategi som låter dig bestämma beloppet som ska satsas på en händelse baserat på dess uppskattade verkliga sannolikhet, hur mycket bankrulle som är tillgängligt och oddsen som erbjuds av huset.

Formeln är:

Bankräntan = (((Udda x (Sannolikhetsuppskattning / 100)) – 1) / (Udda – 1)) x 100

Hur fungerar insatsskalan?

Insatsskalor är ett obestämt värde som inte kan beräknas matematiskt och är avsedda att gruppera insatserna i flera insatser beroende på om vi anser dem vara något tillförlitliga, intressanta, lämpliga, mycket bra insatser eller utmärkta. Insatser 1 och 2 kan till exempel betraktas som något pålitliga satsningar och insatser 9 och 10, utmärkta satsningar.

Vad är avkastning och hur man beräknar det?

Avkastningen är möjligen det viktigaste värdet att tänka på när man utvärderar en tipsters arbete. Det är resultatet av det totala antalet insatser som görs i procent och beräknas genom att multiplicera spelets nettoresultat med x100 och sedan divideras med det spelade kapitalet. Resultatet uttrycker procentandelen som har uppnåtts för varje krona för varje spelad enhet.

Tips för att hantera en låg bankrulle

Satsa alltid det lägsta beloppet, som kan vara till exempel 10 kronor. Gör inte misstaget att spela hela beloppet i samma satsning eller samma dag eftersom att förlora din bankrulle betyder att du slutar spela eller behöva mata in pengar igen.

Det är bekvämt att leta efter insatser som är så lönsamma som möjligt och spelar mycket låga belopp, och tills bankrullen inte stiger som ett resultat av resultatet, öka inte beloppet för att spela oavsett hur attraktivt ett svenskt slot spel är.